Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

UV tisak

UV tisak

UV tisak je najmodernija vrsta inkjet tiska koja se počela primjenjivati u digitalnom tisku unatrag nekoliko godina.

Razlikuje se od drugih podvrsta iz više razloga:

Sušenje kapljica tinte se fiksiraju u roku od 0,2 sekundi nakon tiska, neovisno o brzini. Sušenje se obavlja putem posebnih UV lampi čija valna duljina emitiranog UV svjetla odgovara fotokemijskim receptorima koji se nalaze u tinti. Time je omogućena znatno veće brzine tiska jer brzina sušenja ne ovisi o brzini tiska.

Kapljica tinte nema “vremena” da se razlije pa je time i sama preciznost tiska puno veća (tzv “dot placement”) čime se postiže bolja kvaliteta.

Interakcija s podlogom: tinta ne “ulazi” u materijal kao sto je to slučaj sa solventnom i vodenom bazom tinti. Ona se fiksira (polimerizira) na površini materijala čime se postiže puno bolja konzistentnost boje na širem rasponu materijala (otisak je ujednačeniji na različitim materijalima).

Gore navedeni razlozi omogućuju da UV tehnologijom možemo tiskati na različite materijale, krute i fleksibilne i uz jedinstvenu prednost koju posjedujemo – digitalni tisak bijele boje + lak.

Pored navedenih prednosti mora se naglasiti da je UV tehnologija ekološki puno prihvatljivija od solventne jer je neusporedivo manja emisija štetnih tvari.

Pošaljite upit
Ime i prezime *
Molimo Vas upišite ime i prezime

E-mail adresa *
Molimo Vas upišite Vašu e-mail adresu

Telefon
Invalid Input

Poruka *
Molimo Vas upišite poruku

Molimo Vas potvrdite da niste robot

Izradu web stranice sufinancirala je Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Potpora iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Povećanje konkurentnosti poduzeća Fertis centar d.o.o. kroz ulaganje u novu tehnologiju tiskanja.

U skladu s novom europskom regulativom, print-centar.net je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija